Angajatii Oltchim au primit 45 la suta din lichidarea pe februarie.

Angajatii Oltchim au primit, vineri, 45 la suta din lichidarea pe luna februarie, a spus liderul sindicatului din combinat, Mihai Diculoiu, care a precizat ca o mie de salariati ar urma sa fie disponibilizati incepand cu 15 aprilie, informeaza Mediafax.
Dupa pichetarea sediului Prefecturii Valcea, unde o delegatie a protestatarilor a intrat la discutii cu prefectul Mircea Nadolu, cei aproximativ 400 de angajati ai Oltchim s-au mutat in fata Primariei Ramnicu Valcea, unde au stat aproximativ o ora.
Si la Primarie, o delegatie a protestatarilor formata din 20 de persoane a discutat cu edilul Emilian Francu, acesta venind in mijlocul angajatilor, insa a fost huiduit.
Protestul angajatilor s-a incheiat fara incidente, iar la ora transmiterii acestei stiri o parte dintre protestatari a plecat spre combinat cu doua autobuze puse la dispozitie de catre primarul Emilian Francu, iar altii au plecat pe jos spre case.
Liderul Sindicatului Liber Oltchim Ramnicu Valcea, Mihai Diculoiu, a spus ca nu au primit “niciun raspuns” de la autoritatile locale privind situatia combinatului, sustinand ca oamenii vor merge la Bucuresti daca premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Varujan Vosganian, nu vin sa discute cu ei.
“Au fost 400 de oameni, s-a protestat fara incidente, nu au fost probleme. Timp de o ora oamenii au fost la Prefectura, apoi timp de o ora si la Primarie. Nu am primit niciun raspuns, iar oamenii spun ca daca nu vor veni la Ramnicu Valcea premierul Victor Ponta si ministrul Economiei, Varujan Vosganian, vor merge ei la Bucuresti. Astazi s-a primit 45 la suta din lichidarea pe februarie, dar promisiunea de ieri era pentru achitarea intregii sume aferante lichidarii lunii februarie. Salariatii au cerut demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, care initial a spus ca exista bani pentru plata integrala a lichidarii pe luna februarie, pentru ca apoi administratorul judiciar sa spuna ca exista doar 45 la suta din aceasta suma”, a spus Diculoiu.
El a mai declarat ca o mie de angajati ai Oltchim urmeaza sa fie disponibilizati incepand cu luna aprilie.
“Am auzit si noi, urmeaza ca o mie de oameni de la combinat sa fie concediati cu 15 aprilie, asta dupa ce oamenii nu si-au luat banii de trei luni. Oamenii sunt tensionati, disperarea e la cote maxime. Noi nu am fost anuntati oficial, iar daca exista aceasta decizie, ea contravine legii deoarece administratorul trebuia, conform legii sa elaboreze mai intai planul de reorganizare al societatii, sa discute disponiblizarile cu sindicatul, planul sa fie aprobat de Adunarea Generala a Creditorilor si apoi sa fie pus in aplicare. Decizia este ilegala”, a mai afirmat Mihai Diculoiu.
Aproximativ 400 de salariati de la Oltchim, care au protestat in fata sediului combinatului, au plecat in mars spre Prefectura Valcea, ei parcurgand 12 kilometri in aproximativ doua ore, traficul rutier pe DN 64 si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *