Predoiu despre numirile procurorilor sefi: Legea este clara, intreaga chestiune tine de MJ

de Departamentul Social Publicat la: 29.03.2013 14:10 Ultima actualizare: 29.03.2013 14:15

CATALIN ABAGIU / MEDIAFAX FOTO
Fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, a afirmat, vineri, ca legea este clara in ce priveste numirile procurorului general al Romaniei si a procurorilor sefi ai DNA si DIICOT, atributia fiind a ministrului Justitiei, insa implica “un oarecare curaj”.
“Am zis din vara anului trecut ca legea este clara si ca acest atribut trebuie exercitat de ministru. Este o atributie delicata, implica un oarecare curaj, dar trebuie sa-ti asumi acest curaj si trebuie sa-ti impui propria viziune”, a declarat Catalin Predoiu.

Intrebat in legatura cu situatia functiilor de procuror general si procurori sefi, initial Predoiu nu a dorit sa comenteze subiectul, aratand ca nu doreste sa lase impresia unei tentative de influentare, la acest moment fiind niste proceduri in derulare.
Despre organizarea concursurile pentru aceste functii, Predoiu a spus ca legea este clara si ca intreaga chestiune tine de ministrul Justitiei.
In 3 decembrie 2012, fostul ministru al Justitiei, Catalin Predoiu, declara, pentru MEDIAFAX, ca procedura de selectie a procurorului general si a procurorului sef al DNA, declansata in toamna anului trecut, de Ministerul Justitiei, “adaiga la lege”, apreciind totodata ca Daniel Morar (fostul sef al DNA, delegat prim-procuror general al Romaniei-n.r.) ar fi trebuit sa se abtina la votul din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
In 22 noiembrie 2012, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) i-a respins pe candidatii Tiberiu Nitu si Ioan Irimie, propusi de ministrul Justitiei, Mona Pivniceru, pentru functiile de procuror general al Romaniei si sef al Directiei Nationale Anticoruptie, votul fiind previzibil de la debutul sedintei.
“Procedura de selectie a sefilor Parchetului General si DNA organizata la Ministerul Justitiei adauga la lege. Ineficienta acestei proceduri s-a demonstrat la CSM, unde candidatii propusi s-au pus intr-o situatie delicata, punand sub semnul intrebarii capacitatea ministerului de a propune …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *