Aniversarea a 10 ani: Wienerberger Brick Award cel mai important concurs de arhitectura din lume

Wienerberger organizeaza de 10 ani Brick Award, cel mai important concurs de arhitectura din lume destinat cladirilor realizate din caramida.
a”Aceasta competitie pune in centrul atentiei unul dintre cele mai vechi materiale de constructii din lume aratand cat de dinamice si moderne pot fi cladirile din caramida.?Creativitatea arhitectilor participanti, completata de calitatile produselor ceramice si de nenumaratele posibilitati ingenioase de design dau viata unor proiecte care inoveaza continuu arhitectura contemporana pentru a raspunde provocarilor mileniului?al III-lea de a construi in mod diferit”, a declarat Corneliu Fecioru, membru in Consiliul de Administratie al Wienerberger Sisteme de Caramizi, Vanzari si Marketing.
Wienerberger a initiat acest concurs in 2004 si este organizat la fiecare doi ani, juriul fiind format din arhitecti de renume, diferit la fiecare editie.
Spectrul de aplicatii variaza de la solutii de construire folosind blocuri ceramice si caramizi pentru fatada pana la tigle ceramice pentru acoperis si pavele de ceramica. Prin urmare, o atentie deosebita este indreptata spre integrarea naturala in mediul din jurul constructiei, geometria, caracterul si calitatea cladirii.
Pentru editia din 2014, mai mult de 300 de proiecte inovatoare din toata lumea inclusiv din Romania au fost inscrise in competitie – o dovada a notorietatii si calitatii acestui premiu. Dintre acestea, 50 de proiecte sunt nominalizate pentru cele cinci categorii de premii ale acestei editii:
1. Case unifamiliale
2. Cladiri rezidentiale
3. Cladiri nerezidentiale
4. Reconversie
5. Solutii speciale din caramida
Juriul Wienerberger Brick Award 2014 este format din patru membri importanti: arhitectul chinez si laureat al Premiului Pritzker 2012, Wang Shu, arhitectii Vera Yanovshtchinsky (Olanda) si Ewa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *