ANTENA 3 sfideaza legea iar CNA se face ca nu vede, acuza ONG-urile Freedom House, Expert …

Organizatiile neguvernametale Freedom House Romania,?Expert Forum,?Grupul pentru Dialog Social denunta presiunile savirsite de ANTENA 3 asupra sistemului judiciar, presiuni ce NU sunt sanctionate de Consiliul National al Audiovizualului.

?
Intr-un comunicat comun de presa, organizatiile guvernamentale constata ca “postul de televiziune Antena 3 continua sa exercite presiuni asupra sistemului de justitie, in special impotriva Presedintelui CSM, a Procurorului sef DNA si a procurorilor DNA care conduc ancheta in dosarul de santaj care vizeaza si acest post de televiziune. Reamintim ca acest tip de actiuni a facut obiectul criticilor formulate in ultimul Raport MCV”.

In comunicat , organizatiile reamintesc ca ANTENA 3 a savarsit abateri grave de la Legea audiovizualului si in vara si toamna anului trecut, abateri ce au ramas NESANCTIONATE de catre CNA.

Comisia Europeana a atras atentia asupra presiunilor exercitate asupra sistemului judiciar prin intermediul unor institutii de presa, criticand Consiliul National al Audiovizualului pentru ineficacitatea activitatii de asigurare a respectarii legislatiei audiovizuale.”In aceste zile, derapaje similare se petrec la Antena 3, dupa ce DNA a dispus inceperea urmaririi penale impotriva persoanei juridice Antena 3. Solicitam CNA sa se sesizeze in acest caz, sa garanteze respectarea autoritatii si impartialitatii puterii judecatoresti si sa asigure respectarea dreptului la demnitate si la propria imagine” anunta Freedom House Romania, Expert ?Forum si ?Grupul pentru Dialog Social.
Atat Constitutia Romaniei cat si Conventia Europeana a Drepturilor Omului pun libertatea de exprimare in relatie cu respectarea autoritatii si impartialitatii puterii judecatoresti si a drepturilor fundamentale ale persoanelor.
“Intr-o societate libera, orice demers jurnalistic trebuie sa ofere celui acuzat posibilitatea reala de a-si exprima punctul de vedere. Intr-un stat de drept, presa nu se substituie justitiei si institutiilor publice, fiind obligata sa relateze obiectiv despre cauzele aflate pe rol si sa evite adoptarea unor pozitii partizane si interesate. Legislatia audiovizuala reglementeaza in detaliu obligatiile ce revin televiziunilor, tocmai pentru ca acestea au impact major asupra opiniei publice si sunt licentiate de statul roman. Antena 3 nu trebuie sa se situeze deasupra legii.
Pe de alta parte, alaturarea tortionarilor notorii Visinescu si Plesita cu numele Procurorului sef al DNA si Presedintelui CSM, precum si asemanarile promovate de Antena 3 intre …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *