Antene GSM amplasate in cimitir. Autoritatea de Sanatate Publica declara ca expunerea umana este neglijabila acolo

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

17 familii din Ocna Sibiului au semnat un memoriu adresat Asociatiei pentru Protectia Consumatorului (APC) din Romania prin care ii solicita ajutorul pentru a muta o statie de antene GSM din cimitirul orasului. Antena GSM apartine S.C. Vodafone Romania si a fost amplasata in cimitir cu acordul Parohiei Ortodoxe Ocna Sibiului III, reprezentata de preotul Tatu Cornel.

Contractul a fost incheiat in 18 septembrie 2003 intre Parohia Ortodoxa Ocna Sibiului III si S.C Mobifon S.A. (Vodafone), intermediat prin firma Spectra Telecom. Contractul a fost incheiat pe o perioada de 10 ani pentru o chirie anuala modica de 340 USD, suma din care Parohia trebuie sa plateasca si impozitele catre stat.

Antena GSM ocupa o suprafata de 80 de metri patrati din suprafata cimitirului, adica 10 locuri de veci. Contractul contine clauze favorabile operatorului de telefonie mobila, cum ar fi prelungirea contractului dupa 10 ani fara ca nivelul chiriei sa depaseasca 10% din valoarea existenta a contractului, adica chiria anuala a contractului din 2014 va fi de 374 USD.

Cele 17 familii care se invecineaza cu cimitirul au constatat ca, dupa montarea statiei de telefonie mobila, o parte dintre pomii fructiferi s-au uscat. Ei se plang de dureri de cap, stres, zgomote provocate de echipamente atunci cand bate vantul, unul din petitionari a facut o semipareza pe partea dreapta, iar un altul a decedat, potrivit comunicatului APC.

spot_imgspot_img