Antioxidant natural care intarzie aparitia ridurilor

Antioxidant natural care intarzie aparitia ridurilor

noua metoda de a lupta impotriva ridurilor a fost dezvoltata la Universitatea din Hebrew. In cadrul unei cercetari, dr. Orit Bossi a reusit sa izoleze un antioxidant din plante care intarzie procesul de imbatranire prin contracararea distrugerii colagenului in piele. Antioxidantii actioneaza impotriva radicalilor liberi care cauzeaza ?descompunerea? multor tesuturi in organism, inclusiv in piele. Specialistii sustin ca atunci cand radicalii liberi se gasesc in cantitati mici in organism, radicalii liberi nu sunt daunatori si chiar sunt implicati in diferite procese fizice. Totusi, atunci cand in organism exista un exces de radicali liberi, acestia ori apar in timpul procesului normal de imbatranire, ori ca rezultat al expunerii excesive la radiatiile ultraviolete provenite de la soare.

Pe langa alte lucruri, excesul de radicali liberi duce la distrugerea colagenului si elastinei din piele, ceea ce duce la formarea ridurilor, explica specialistii. Autoarea studiului sustine ca exista o mare problema la produsele antioxidante care se comercializeaza pe piata despre care se spune ca intarzie procesul de imbatranire. Acestea oxideaza repede, iar eficienta lor scade in timp. ?Vitamina C, de exemplu, oxideaza repede si este sensibila la temperaturile ridicate. Acelasi lucru este valabil pentru un antioxidant care se gaseste in ceaiul verde, si vitamina E.

Spre deosebire de acestea, antioxidantul pe care l-am descoperit noi rezista la temperaturi ridicate, este solubil in apa, nu oxideaza repede si ramane eficient in timp?, a explicat dr. Bossi. Medicul incearca sa dezvolte o noua generatie de produse cosmetice, care, sustine cercetatoarea, nu numai ca va combate ridurile, ci va fi mult mai eficienta impotriva ridurilor adanci din piele. In cercetarea sa, dr. Bossi a efectuat experimente pe tesuturi tegumentare de soareci, care sunt asemanatoare oamenilor. Medicul nu a dezvaluit planta din care a obtinut respectivul antioxidant, descoperirea sa fiind in curs de patentare.

Cercetatoarea a aplicat antioxidantul pe doua grupuri de piele, cele care au fost expuse la razele solare si un alt grup care a stat la soare, dar nu a primit antioxidantul. Celulele netratate au aratat o crestere a radicalilor liberi care cauzeaza aparitia ridurilor, in timp ce la celulele tratate nu s-a observat o crestere semnificativa a nivelului de radicali liberi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *