Antonescu ii cere ministrului Justitiei sa faca “o statistica oficiala” a activitatii DNA. “Niciun fruntas din anturajul lui Basescu nu a fost pus niciodata in discutie”

de Sorina Ionasc Publicat la: 26.08.2013 21:59 Ultima actualizare: 26.08.2013 22:24

Deranjat ca presedintele Traian Basescu i-a trimis pe liderii USL sa aiba grija de “infractorii din partid”, Crin Antonescu vrea sa ceara socoteala procurorilor DNA via Ministerul Justitiei. Mai exact, liderul PNL a sustinut, luni seara, ca in calitate de presedinte al Senatului ii va cere ministrului Robert Cazanciuc sa prezinte “o statistica oficiala” privind activitatea DNA in cazul plangerilor facute pe numele pedelistilor care au fost la guvernare pana anul trecut.
“Eu, in conditiile in care tinem la independenta justitiei, nu am cum sa verific acest lucru. Dar in calitate de presedinte al Senatului voi propune la deschiderea sesiunii parlamentare fie comisiile juridice, fie Senatul in ansamblul sau, voi adresa niste intrebari sau interpelari ministrului Justitiei pentru ca nu pot interpela seful DNA, sau primului ministru chiar. Sa avem o statistica oficiala, de exemplu, in legatura cu activitatea DNA legata de plangerile numeroase, oficiale, pe diferite spete, cu foarte multe argumente, facute la adresa oamenilor din vechea guvernare”, a declarat Crin Antonescu, la Antena 3.

Intrebat daca seria ministrilor PNL cu dosare penale reprezinta o simpla coincidenta sau un atac personal, presedintele PNL a precizat ca, din nou, activitatea DNA si ANI nu este transparenta si ca cetatenii trebuie sa stie ca aceste doua institutii lucreaza in spiritul legii.
“Ne-am intrebat, chiar daca nu cu pixul in mana pentru ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *