Antonescu: “Eu, in Palatul Cotroceni, cat mai e Traian Basescu acolo, nu mai intru”

de Valentina Postelnicu Postat la: 22.06.2012 12:27 Ultima actualizare: 22.06.2012 12:30

FOTO: Liviu Chirica/ Mediafax
?Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca nu va mai intra in Palatul Cotroceni cat timp Traian Basescu va fi acolo si a tinut sa precizeze ca seful statului este obligat sa semneze numirea lui Puiu Hasotti la ministerul Culturii, precum “notarul”.
“Eu, in Palatul Cotroceni, cat mai e Traian Basescu acolo, fara un motiv care sa faca prezenta mea absolut necesara, nu mai intru. Nici macar la investirea unui ministru pe care il sustin si completarea unui Guvern pe care care de asemenea il sustin”, a anuntat presedintele PNL.
Antonescu nu a dorit sa comenteze decizia Curtii Constitutionale potrivit careia presedintele poate refuza o prima nominalizare a unui ministru, daca exista un temei legal in acest sens, iar premierul nu poate cenzura motivele presedintelui, apreciind totusi ca este vorba despre o decizie “foarte criticabila si comentabila” si a mentionat ca presedintele trebuie sa semnze numirea lui Puiu Hasotti ca “notarul”.
Potrivit lui Antonescu, “notarul este in esenta cel care confirma, garanteaza si consfinteste legalitatea unor acte”. “Deci si notarul, nu semneaza automat. Poate sa nu semneze daca exista niste motive intemeiate, care fac actul respectiv ilegal sau insuficient acoperite legal. Cunoasteti vreun motiv pentru care presedintele sa nu il numeasca pe Puiu Hasotti? Eu, nu. In momentul in care va anunta un astfel de motiv, o sa ne pronuntam, dar eu va spun ca nu va anunta un astfel de motiv si il va numi pe Puiu Hasotti”, a mai declarat Antonescu.
Despre eventuale informatii pe care seful statului le-ar avea in ceea ce il priveste pe Puiu Hasotti, Crin Antonescu a aratat ca se teme ca presedintele detine “ilegal” unele informatii. “Daca are cel mai mic temei legal sa nu il investeasca pe Puiu Hasotti, il va produce, daca exista un asemenea temei, evident ca il vom accepta. Nu are cum sa existe asa ceva, asa ca nu va avea ce produce, si il va semna pe Hasotti si il va investi masculul alfa, cu codita usor intre picioare”, a comentat Antonescu.
El …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *