Antonescu: Basescu nu are sustinere pentru a deveni premier, iar eu nu negociez cu el asa ceva

de Andi Manciu – Mediafax Publicat la: 02.04.2014 22:06 Ultima actualizare: 02.04.2014 22:07

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca presedintele Traian Basescu nu va avea sustinere politica pentru a fi propus premier dupa finalizarea mandatului, iar PNL nu va negocia cu actualul sef al statului o sustinere pentru turul doi al prezidentialelor.

“Eu nu candidez la Presedintia Romaniei ca dupa aceea sa gasesc un subcontractor, sa gasesc pe cineva, domnul Basescu sau altcineva, domnul Ponta. (…) Nu, nu se poate pune problema unei discutii cu Traian Basescu sau cu altcineva sa-i dai tara pe mana ca sa o puna… “Lasa-mi tara” – zice dnul Basescu, foarte interesant pasajul acesta – “mie pe mana un an ca tu presedinte, alte institutii plecati, ca o pun pe sine”. Nu se pune problema. Nu se pune problema nu numai de a nu lasa tara, dar nu se pune problema cu prim ministru domnul Basescu pentru ca domnul Basescu nu are nici pe departe sustinerea politica pentru a putea pretinde asa ceva. Pentru ca primul ministru, si am vorbit despre foarte probabila cadere a domnului Ponta din fruntea Guvernului, daca eu de exemplu ies presedinte nu pentru ca as incalca eu Constitutia, ca nu am cum sa o incalc, nici Basescu cat a vrut nu a putut sa o incalce, ci pornind de la ideea ca se va putea constitui o majoritate care, printr-o motiune de cenzura, schimba Guvernul, dar acea majoritate nu-l poate avea pe domnul Basescu candidat si nici sa zic asa membru”, a declarat Antonescu, la RTV.
Presedintele PNL a precizat ca Traian Basescu “propune sub o forma sau alta modelul Putin-Medvedev, care nu se poate in Romania”.

“Basescu doreste sa fie prim-ministru si asta nu putem negocia, domnul Basescu doreste sa fie liderul dreptei din Romania si asta nu o putem negocia, o poate negocia cu oricine, dar nu cu mine”, a mai afirmat liderul PNL.
De asemenea, el a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *