Antonescu, despre PSD: I-am adus la guvernare si l-am facut pe Ponta din mai nimic ditamai premierul

de Departamentul Corespondenti Publicat la: 03.04.2014 21:19 Ultima actualizare: 03.04.2014 21:20

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Buzau, la Delegatia Permanenta a partidului, ca PSD a ajuns la guvernare cu sprijinul liberalilor, iar Victor Ponta a fost facut din “mai nimic ditamai prim-ministru al Romaniei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In discursul sustinut in fata a peste 500 de membri PNL din judetul Buzau, liderul liberal Crin Antonescu a criticat in termeni extrem de duri PSD si conducerea formatiunii social-democrate, spunand ca ca “nu a invatat nimic din istoria propriului partid”, adaugand ca, daca nu ar fi avut sprijinul PNL, PSD nu ar fi ajuns niciodata la guvernare.?

“Cu inima curata, cu buna-credinta, ne-am dat mana cu acest partid, cu PSD, in speranta ca au invatat ceva din istoria ultimilor ani, ca au un conducator si o echipa tanara care au invatat din istoria propriului partid, am sperat ca dupa aceasta perioada a regimului Basescu nimanui nu-i va mai da prin cap sa faca tot ce au facut oamenii lui Basescu cu Romania. L-am facut pe Ponta prim-ministru, fara noi nici PSD, si nici Ponta nu ar fi venit la guvernare. Ce a facut PSD mai departe? Ce stiau, nu au invatat nimic, nu au nici cel mai mic sentiment de corectitudine, de recunostinta fata de niste oameni care i-au sprijinit cand le era greu, cand erau in opozitie, cand erau nedreptatiti de regimul Basescu. I-am adus la guvernare si l-am facut pe Ponta din mai nimic ditamai prim-ministrul”, a declarat, la Buzau, presedintele PNL, Crin Antonescu.
Liderul liberalilor a spus ca a pornit in alianta cu PSD “cu inima deschisa”, iar sansa pe care USL i-o putea da Romaniei “se intalneste la 20 – 30 de ani sau chiar mai mult”, insa totul s-ar fi destramat pentru ca “PSD nu a suportat existenta unui PNL puternic”, iar “PNL trebuia sa se transforme in vazul tuturor intr- un PC un pic mai mare”.
Antonescu a mai declarat ca din acest motiv USL s-a destramat, iar PNL nu ar datora nimic fostilor sai colegi de alianta.
“Nu-mi pare rau ca am facut aceste lucruri, regimul Basescu si cel al PDL, pe atunci unit, trebuiau inlaturate, nu mi pare rau ca ne-am tinut cuvantul fata de un partener politic, PSD, nu-mi pare rau ca nu am avut ganduri ascunse, ca am pornit cu inima deschisa si cu mana intinsa pentru ca am facut astea pentru un viitor mai bun al Romaniei.(a??) Dar, nu s-a putut pentru ca oricate a acceptat PNL, si a acceptat foarte multe din dorinta de a fi impreuna, s-a ajuns in punctul in care PSD ne-a aratat foarte clar ca nu suporta existenta unui PNL puternic, nu aveau de gand sa respecte angajamentele luate impreuna. PNL trebuia sa se transforme intr-un PC un pic mai mare, acest lucru nu ne-a convenit. Am incheiat alianta pe picior de egalitate, le-am dat credibilitate, am pus blazonul si istoria partidului. Nu le datoram nimic, ne-am achitat de toate angajamentele fata de ei. Nu avem dreptul sa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *