Avantajele masajului in timpul sarcinii si dupa nastere

“Masaja” – pana si cuvantul in sine suna relaxant, aducandu-ne aminte de uleiuri parfumate, muzica in surdina, semi-intuneric odihnitor si o atingere ferma care topeste efectiv stresul pe care l-am acumulat. Terapia prin masaj face, totusi, mai mult decat sa te relaxeze. Destinde muschii incordati, mareste circulatia sanguina si ajuta la eliminarea toxinelor. In plus, revitalizeaza atat mintea, cat si corpul, imbunatateste postura si te face sa te simti mai vesela.”Masajele sunt binevenite oricand, dar mai ales in timpul sarciniia”, spune pentru Baby Zone Cherie Roff, mama a trei copii. Roff, care a avut parte de sarcini dificile, sustine ca terapia prin masaj a ajutat-o sa doarma si sa se miste mai bine: “Ma durea tot corpul, pentru ca muschii mei erau tensionati din cauza sarcinii si aveam probleme la mers.a”
?Terapia prin masaj are rezultate extrem de pozitive in timpul sarcinii: detensioneza mamica si o ajuta sa ramana conectata cu corpul ei, dar si cu bebelusul. Dupa nastere, masajul poate ajuta noua mamica sa-si recapete postura corecta si sa faca fata mai bine la problemele legate de cresterea copilului.

Masajul prenatal

Telul acestui tip de masaj este de a promova o stare generala de sanatate si de a pregati graviduta pentru travaliu din punct de vedere psihic si fizic. “Intentia noastra nu este de a repara ceva anume, deoarece corpul este intr-o continua schimbare, ci ne dorim sa stabilim o conexiune intre minte si corpa”, afirma Laura Miller, terapeut specializat in masajul prenatal si din timpul travaliului.
Miller spune ca masajul prenatal se concentreaza pe eliminarea proastelor obiceiuri prenatale si a presiunii pe care acestea o pun pe organism. Postura unei femei se schimba in mod constant in timpul sarcinii. Aceasta trebuie sa se adapteze nu doar la cresterea fatului si a sanilor, ci si la schimbarile hormonale care ii intind ligamentele, permitandu-le oaselor sa se miste in continuare. Acest fapt pune o presiune mare pe muschii pelvieni, fiind o cauza obisnuita a durerilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *