Antonescu, lui Geoana: Sa nu se sperie degeaba, nu sunt Traian Basescu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, raspunzand acuzatiilor lui Mircea Geoana, ca el nu da indicatii PSD si ca social-democratul nu trebuie sa se sperie, pentru ca el nu este Traian Basescu, iar legat de Rosia Montana premierul Ponta este cel care a anuntat un vot impotriva, relateaza Mediafax.
Antonescu a fost intrebat cum vede declaratiile lui Mircea Geoana care l-a acuzat ca da indicatii PSD si foloseste “manevre” de tip Traian Basescu.
“De la o vreme sunt potopit asa de tot felul de declaratii care ma flateaza, dar ma flateaza exagerat. Sa se opreasca. Ba vad din partea premierului ca “daca a hotarat Antonescu asa nu mai avem ce face, asa ramane”. Acum din partea lui Mircea Geoana. Nu dau indicatii nimanui. Sa o luam mai intai daca e vorba de comentat declaratiile unor fruntasi de ieri si de azi ai PSD, sa o luam cu domnul Iliescu. Domnul Iliescu a aratat, cu mare dreptate, ca eu nu sunt inginer, ci cu totul altceva. Da, are dreptate. Eu insa nu mi-am asumat un punct de vedere tehnic. Eu am afisat o pozitie politica”, a afirmat Antonescu.
El i-a raspuns si lui Mircea Geoana, aratand ca nu a dat niciun fel de indicatie PSD, deoarece premierul insusi a afirmat ca fiecare are posibilitatea sa voteze in cazul proiectului Rosia Montana cum considera de cuviinta.
“Acum, cu domnul Geoana: nu am dat niciun fel de indicatie PSD. Am spus ca orice ar decide sa voteze PSD este dreptul acestui partid, asa cum este si dreptul nostru, cata vreme nu am avut o pozitie comuna, nu am construit…aduceti-va aminte, la lansarea proiectului premierul insusi a spus “dom”le, in Parlament voteaza fiecare cum considera de cuviinta”. Nu avem nici macar pe USL o pozitie asumata. Eu intrebat doar, dupa ce asupra mea din partea unor reprezentanti ai PSD au aparut niste formulari de neclaritatea?? sa inteleg care e punctul lor de vedere. Eu nu dau indicatii nici altora, daramite PSD-ului si nu am indiferent ce vor vota si cum vor vota n-am eu a judeca acest lucru”, a mai afirmat presedintele PNL.
El a mai afirmat ca a solicitat clarificari nu atat pentru sine, ci pentru opinia publica.
“Deci domnul Mircea Geoana se sperie degeaba de mine, nu sunt Traian Basescu”, a mai spus liberalul.
Antonescu a fost intrebat cum vede afirmatiile liderului senatorilor PSD, Ilie Sarbu, pentru Gandul, care a sustinut ca pe liderul PNL l-a “luat valul dupa protestele din strada” si a facut anuntul ca este impotriva proiectului Rosia Montana.
“Nu m-a luat niciun val, pentru ca eu nu am legat declaratia mea de proteste. Am spus ca protestele exprima o stare de spirit care trebuie luata in calcul. Eu nu m-am dus in piata sa protestez. Nu am avut nici macar vreo formula de negociere, de discutiea??nu m-a luat niciun fel de val, am pus foarte calm domnului Ilie Sarbu intrebarea: PSD-ul are un punct de vedere formulat clar pe Parlament? Am inteles ca nu si cu asta basta”, a replicat Antonescu.
El a mai fost intrebat cum vede afirmatia lui Ilie Sarbu ca nu trebuie sa se comporte ca “fetele mari”, spunand ca nu stia despre despagubirile privind Rosia Montana.
“Asta deja este …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *