Presedintele CJ Hunedoara, Mircea Molot, in conflict de interese

de Laura Mitran – Mediafax Publicat la: 11.09.2013 18:07 Ultima actualizare: 11.09.2013 18:08

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara Mircea Ioan Molot a fost gasit de Agentia Nationala de Integritate (ANI) in conflict de interese, dupa ce Crucea Rosie – Filiala Hunedoara, organizatie in care Molot a detinut calitatea de presedinte, a primit de la CJ 194.500 de lei.
“Molot Ioan Mircea a incalcat regimul juridic al conflictelor de interese in materie administrativa, intrucat, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, a participat la deliberarea si adoptarea mai multor hotarari ale Consiliului Judetean Hunedoara, prin care a fost incheiat un acord de asociere intre Consiliul Judetean si Crucea Rosie – Filiala Hunedoara, unde acesta a detinut calitatea de presedinte in perioada 5 martie 2011 – 26 octombrie 2012. Crucea Rosie – Filiala Hunedoara a primit de la Consiliul Judetean, in baza acordului de asociere, suma totala de 194.500 de lei”, potrivit unui comunicat al ANI.

Astfel, Mircea Molot nu a respectat dispozitiile articolului 46 din Legea nr. 215/2001, potrivit carora “nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierul local care (a??) are un interes patrimonial in problema supusa dezbaterilor consiliului local”, dispozitiile art. 75, lit. b) din Legea nr.393/2004, potrivit carora “alesii locali au un interes personal intr-o anumita problema, daca au posibilitatea sa anticipeze ca o decizie a autoritatii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru (a??) orice persoana fizica sau juridica cu care au o relatie de angajament, indiferent de natura acestuia”, cat si dispozitiile art. 77 din Legea nr.393/2004, potrivit carora “(a??) consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea si adoptarea de hotarari daca au un interes personal in problema supusa dezbaterii. Consilierii locali (a??) sunt obligati sa anunte, la inceputul dezbaterilor, interesul personal pe care il au in problema respectiva”.
Molot a fost informat despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *