Antonescu: Regionalizarea nu se poate face propriu-zis fara Constitutie, va fi o discutie in USL

de Andi Manciu – Mediafax Publicat la: 28.09.2013 17:25 Ultima actualizare: 28.09.2013 17:26

Regionalizarea nu se poate realiza propriu-zis pana cand revizuirea Constitutiei nu va fi indeplinita si astfel cuprins termenul de regiune in legea fundamentala, subiectul urmand sa fie discutat luni la nivelul USL, a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX, presedintele PNL Crin Antonescu.
Antonescu a fost intrebat in ce masura mesajul exprimat la nivelul PNL in ultima vreme, conform caruia regionalizarea merge “mana in mana” cu revizuirea Constitutiei vine sa raspunda intentiei social-democratilor de a face operationale regiunile, cu un statut juridic intermediar, inainte de modificare efectiva a legii fundamentale.

“Despre o regionalizare in deplinul sens al cuvantului, despre o regionalizare completa, nu putem vorbi pana la modificarea Constitutiei pentru ca nu avem in Constitutia in vigoare la organizarea administrativ teritoriala termenul de regiuni. Ce au propus partenerii nostri si ce discutam in acest moment este daca putem printr-o modificarea a unei legi obisnuite, pana la sfarsitul anului, sa pregatim acest proces si sa realizam cateva dintre elementele sale. Despre acest lucru si despre eventualul calendar, la prima intalnire USL, care va avea loc la sfarsitul acestei saptamani, sau luni, vom discuta”, a declarat presedintele PNL.
Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, ca nu renunta la proiectul regionalizarii, acesta fiind in faza ca in USL sa se ajunga la un punct comun si in acest an trebuie finalizat procesul redefinirii rolului regiunii de dezvoltare pentru a nu sta indiferenti la o blocare a dezvoltarii tarii.
“In …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *