Daciana Sarbu, in Bucovina cu femei ambasador.

Europarlamentarul PSD Daciana Sarbu, care a organizat o vizita in Bucovina a mai multor diplomati acreditati la Bucuresti, femei ambasador si sotii ale unor ambasadori, a declarat, sambata, la Horodnic de Sus (Suceava), ca ar vrea ca romanilor sa nu le mai fie teama sa isi promoveze tara, potrivit Mediafax.
Daciana Sarbu a spus, intr-o conferinta de presa, ca vizita organizata in Bucovina cu femeile ambasador acreditate la Bucuresti si cu sotii ale unor diplomati, pentru a prezenta realitatile din tara, este un succes.
“Este o prima actiune de acest gen, dar nu ultima. Nu de vom opri aici, vom merge si in alte zone ale tarii, dar cu siguranta vom reveni in Bucovina”, a spus europarlamentarul PSD.
Ea a sustinut ca doreste promovarea Bucovinei ca “Bio land” mai ales ca aici sunt chiar toate resursele necesare, traditii pastrate, mancare cu adevarat traditionala si bio.
“Cred ca e o mare sansa a noastra. As vrea sa ne oprim in a ne fi teama sa ne promovam tara pentru ca avem lucruri extraordinare, oameni minunati”, a mai spus Daciana Sarbu.
Ea a mai declarat ca romanii trebuie sa fie mandri sa poarte simbolurile traditionale romanesti, pentru ca afara sunt la mare cautare, dar ca, din prea multa modestie, romanii nu le arata asa cum ar trebui: “As vrea sa le aratam mai ales noi, pentru ca avem aceste ocazii sa iesim public si sa le promovam, si sa-i aducem pe cei care ar putea sa duca mesajul mai departe, in alte tari, sa vada cu adevarat ce este Romania si sa vorbim sincer, deschis si cu mandrie despre tara noastra peste tot unde mergem. Evident, in Parlamentul European, sa nu-i mai lasam pe cei care ne denigreaza sa-si faca actiunile si sa vorbeasca fara sa-i sanctionam”.
La randul sau, europarlamentarul Corina Cretu, a spus ca aceasta initiativa de promovare a tarii este o invitatie catre toti oamenii politici din Romania, ca dincolo de bataliile interne, atunci cand e vorba de imaginea in lume sa stie sa vorbeasca tara de bine.
“Aceasta vizita pe care o facem in Bucovina arata clar ca Bucovina este un taram unic, cu traditiile, cu linistea, cu manastirile binecunoscute, cu aceste locuri de vis. Cred ca este si pentru noi o experienta, dar mai ales pentru cei care sunt reprezentanti ai diplomatiei straine in Romania, cred ca este o experienta unica. (…) Este de datoria tuturor oamenilor politici, de la autoritatile locale, presedinti de consilii judetene, primari, dar si a politicienilor si a parlamentarilor europeni sa prezinte tara loc pentru ca ne luptam cu o multime de prejudecati si de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *