Anunt de la ANAF. Sute de mii de romani sunt obligati sa faca aceasta schimbare din martie. Amenzile sunt mari

ANAF pregateste schimbarea “declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile?sociale datorate de persoanele fizice”. Incepand cu 2018, stabilirea impozitului pe venit si a contributiilor sociale este realizata de contribuabili, prin autoimpunere, astfel incat este necesara modificarea formularului.
Care sunt cele mai importante modificari?
– includerea rubricilor necesare stabilirii de catre contribuabili a impozitului pe venit si a contributiilor sociale datorate pentru anul 2018;
– includerea unei sectiuni pentru declararea impozitului pe veniturile din jocuri de noroc ca urmare a participarii la jocuri de noroc la distanta si festivaluri de poker, realizate in perioada 1 ianuarie – 22 martie 2018, inclusiv.
– modificarea sectiunii privind destinatia unei sume din impozitul datorat pe venitul net/castigul net anual impozabil, pentru sustinerea entitatilor nonprofit/unitatilor de cult sau pentru acordarea de burse private.
– includerea unei sectiuni in vederea stabilirii venitului net anual impozabil si a impozitului datorat pentru anul 2018, in cazul veniturilor din activitati independente si din drepturi de proprietate intelectuala, impuse in sistem real, potrivit art.118 din Codul fiscal.
– includerea unei sectiuni care sa sprijine contribuabilii la stabilirea sumei de plata.
Declaratia trebuie depusa pana la data de 15 martie 2019, prin mijloace electronice de transmitere la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *