Viorica Dancila, atac la adresa lui Iohannis. Conflictul dintre Palate afecteaza “500 de milioane de cetateni europeni”

Premierul Viorica Dancila a declarat, marti seara, referitor la refuzul presedintelui de a accepta nominalizarile pentru cele doua posturi de ministru ca “trebuie mers la Curtea Consititionala”. Dancila a explicat ca “acesta este pasul care trebuie urmat”, avand in vedere ca presedintele Klaus Iohannis nu pare a intelege ca deciziile pe care le ia au efect asupra unor mari dosare europene si afecteaza peste 500 de milioane de oameni.
“Este o situatie dificila, e greu de explicat la Bruxelles ca doua portofolii importante nu au ministri. Sunt dosare importante pe agenda europeana, care presupun luarea unor decizii. Cred ca aceste lucruri nu dau bine nici la nivel intern pentru ca romanii nu inteleg de ce doua nominalizari care nu au niciun fel de probleme nu sunt acceptate de Presedinte in conditiile in care nu sunt probleme de legalitate, mai putin inteleg europenii.?
In fiecare stat membru a existat consens pe parcursul presedintiei Consiliului UE. Este greu de ce de dragul luptei interne punem in pericol decizii importante nu numai pentru Romania.
Acesta impotrivire a Presedintelui nu are doar un impact national, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *