ANUNT-SOC de la Seat

ANUNT-SOC de la Seat

Constructorul auto spaniol Seat, divizie a grupului auto german Volkswagen, a decis sa iasa de pe piata din Rusia la inceputul anului urmator, din cauza deprecierii rublei si a perspectivelor economice pesimiste, informeaza un articol publicat luni in cotidianul economic rus Kommersant.

Citand surse din interiorul companiei, Kommersant sustine ca Seat va inceta sa mai vanda autovehicule pe piata din Rusia de la 1 ianuarie 2015 si a inceput deja sa-si reduca reteaua de reprezentante si personalul. Sursa a precizat ca printre motivele care stau la baza deciziei se numara deprecierea rublei rusesti, care a pierdut un sfert din valoare in raport cu moneda euro de la inceputul anului.
Seat este prezent pe piata din Rusia din 2012 insa prezenta sa a fost una nesemnificativa. In 2013 constructorul auto spaniol a vandut 3.400 de unitati pe piata din Rusia, mai putin de 1% din vanzarile mondiale ale Seat.
Multi constructori auto straini au investit masiv in productia de vehicule in Rusia, care in 2012 a devenit a doua mare piata auto din Europa si pe termen mediu ar urma sa treaca in fata liderului Germania. In ultimul an insa constructorii auto europeni si-au redus operatiunile din Rusia avand in vedere ca in perioada iulie-septembrie vanzarile de autoturisme au inregistrat o scadere de peste 20%, potrivit …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *