ANUNTUL pe care l-a facut in urma cu putin timp Traian Basescu: “A fost SOC”

de Clarice DINU Publicat la: 15.08.2013 14:39 Ultima actualizare: 15.08.2013 15:08

Dupa ce in urma cu cateva zile a sustinut ca Laszlo Tokes “nu-si merita calitatea de cetatean roman”, presedintele Traian Basescu si-a explicat joi atacul la adresa europarlamentarului. Seful statului a spus ca a fost “marcat” de cererea lui Tokes ca Budapesta sa ofere? protectorat pentru Transilvania, “intamplare” care a fost “un soc”.
“M-a marcat pentru ca l-am considerat un simbol al revolutiei romane. Din pacate, oameni care gandesc in felul acesta, ca Transilvania este un obiect de negociere, nu fac decat sa dezamageasca, indiferent de ce au facut in trecutul lor. Nu incetez sa evoc aceasta intamplare pentru ca, pentru mine ca sef de stat, a fost un soc”, a declarat Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului, judetul Harghita, ca afirmatiile europarlamentarului Laszlo Tokes ar trebui analizate pentru ca “nu-si merita calitatea de cetatean roman”.
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Universitatea de Vara de la Izvoru Muresului (Harghita) ca “nu isi merita calitatea de cetatean roman cel care cerea mai zilele trecute ca Transilvania sa fie trecuta sub protectorat”.
“Am inceput din pacate de putina vreme politica de redobandire a romanismului in afara frontierelor. Nu avem in intentii nimic de genul celor nefericiti sustinuti de un cetatean roman care nu-si merita aceasta calitate, cel care mai zilele trecute cerea ca Transilvania sa fie trecuta sub protectorat”, a declarat Traian Basescu.
In 27 iulie, europarlamentarul Laszlo Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, la lucrarile Universitatii de Vara “Balvanyos”, ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *