Apelurile de voce si telefonia video, sustinute de tehnologia LTE.

T-Mobile, Huawei si Qualcomm Technologies Inc. au testat noua tehnologie care permite acum derularea apelurilor de voce prin retelele LTE – solutie care asigura trecerea lina a conexiunii intre retelele LTE si 3G astfel incat sa nu existe intreruperi percepute de catre utilizatori, potrivit unui comunicat remis romanialibera.ro.
Noul standard LTE pentru transferul mobil de date poate fi folosit acum si pentru comutarea apelurilor voce si video de la LTE la retelele existente 3G/UMTS.
Cum acoperirea retelelor LTE este inca limitata in acest stadiu incipient, noua tehnologie a fost dezvoltata pentru a permite utilizatorilor sa treaca fara probleme de la LTE la retelele 3G/UMTS existente in timpul conversatiilor, fara a percepe intreruperi. Pana in prezent, acest lucru nu era realizabil, astfel operatorii de retea care au adoptat tehnologia LTE in Europa aveau o provocare majora.
In viitor, utilizatorii din Europa vor putea face trecerea de la LTE la reteaua de telefonie standard fara sa intampine intreruperi ale apelurilor. Acest lucru demonstreaza practic faptul ca au fost eliminate toate barierele care pana acum impiedicau adoptarea pe scara larga a telefoanelor mobile LTE sau a altor dispozitive de ultima generatie de catre utilizatorii din Europa.
Avantajele acestei noi tehnologii LTE (VoLTE) includ claritatea sunetului in timpul apelurilor, precum si o conexiune mai rapida.
Rüdiger Koster, CTO al T-Mobile Austria: “Proiectul nostru pilot demonstreaza nu numai transferurile rapide de date, dar si faptul ca tehnologia Voice over LTE este pregatita pentru implementarea pe scara larga, la nivel comercial. Huawei si Qualcomm Technologies, Inc. au demonstrat in mod clar statutul de inovatori si au depasit dificultatile de ordin tehnic pe parcursul acestei provocari alaturi de T-Mobile.”Daniel Zhou, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *