Aproape ca m-am oprit din alaptare, pana ce am invatat aceasta pozitie
Inca din primul moment in care ne asezam bebelusul la piept pentru a-l alapta, ne dorim cel mai mult sa-i oferim tot confortul posibil, astfel incat sa-l stimulam sa suga. De asemenea, ne dorim ca nici noi sa nu avem prea mult de suferit in timpul procesului de alaptare. Din articolul de mai jos veti afla care sunt cele mai cunoscute si comode pozitii de alaptare, precum si cum ar trebui sa le valorificati astfel incat atat voi, cat si bebelusii vostri, sa se bucure, in perioada alaptarii, de o stare de bine.
Cand ne alaptam bebelusul, este foarte important sa adoptam o pozitie care nu numai sa ne ajute sa beneficiem de un flux bun al laptelui matern si sa evitam, pe cat posibil aparitia unor probleme (cum ar fi, de exemplu, sanii angorjati, canalele galactofore infundate etc.), ci, datorita ei, sa-i asiguram bebelusului cat mai mult confort pentru a-l stimula sa suga.
O mama povesteste cum s-a chinuit mai mult timp pana cand sa gaseasca o pozitie de alaptare care sa-l avantajeze pe bebelus, dar si pe ea. Pana cand sa aiba succes in acest demers, a apelat inclusiv la un consilier in lactatie, ce o sfatuise sa-si cumpere niste perne speciale pentru alaptare si un alt scaunel. In ciuda sfaturilor primite, mama nu …