ARME DE SPIONI: Umbrela bulgareasca, inlocuita cu pixul coreean ucigas

Arme pentru spioni / FOTO: Mediafax

Anul trecut un asasin platit din Coreea de Nord a fost capturat de oficiali de securitate din aceasta tara inainte ca acesta sa isi indeplineasca misiunea de a ucide un activist anti-Nord Coreean, informeaza?CNN.
Aflat in Coreea de Sud, activistul Park Sang-hak a intrat in contact cu asasinul cunoscut dupa numele de Ahn, care ii promisese ca ii va finanta activitatea. In ziua in care trebuia sa se intalneasca cu Ahn, Park nu banuia ca de fapt acest barbat avea planuri sa il ucida.
O interventie a Serviciului National de Securitate din Coreea de Sud a impiedicat uciderea lui Park Sang-hak in ultimul moment. In urma unei perchezitii corporale asupra asasinului Ahn au fost gasite o serie de arme deghizate intr-un mod ingenios in obiecte absolut banale, precum un pix sau o lanterna.?
Ahn avea asupra sa un pix de culoare argintie care la prima vedere putea fi confundat cu un instrument de scris obisnuit. Totusi, la capatul la care pixul trebuia sa aiba o mina de scris se afla un ac cu o substanta otravitoare.?
O alta arma gasita asupra asasinului este o lanterna confectionata in asa fel incat sa poata ascunde un pistol manufacturat special. La capatul lanternei se afla trei orificii prin care pot fi trase trei gloante.
Un oficial guvernamental pe probleme de securitate din Coreea de Sud familiar cu asemenea arme a explicat cum functioneaza arma. Barbatul recunoaste ca nu a mai vazut asa ceva pana acum.
“Arma asta deghizata in lanterna este un lucru nou. Nu am mai vazut asa ceva pana acum. Daca priviti in partea din fata se pot vedea trei orificii. Prin aceste orificii iese cate un glont si se poate vedea …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *