Arthur Finkelstein si Tal Silberstein, strategii straini ai lui Tariceanu, au fost convocati de urgenta

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Arthur Finkelstein si Tal Silberstein trebuie sa-l invete pe liderul PNL cum sa negocieze motiunea de cenzura cu PSD.

E criza politica! O dovedeste vizita-fulger pe care au facut-o ieri la Bucuresti Arthur Finkelstein si Tal Silberstein, consilierii politici ai premierului Calin Popescu Tariceanu. Acestia urmau sa aiba aseara o intrevedere cu liderul PNL. Informatia ne-a fost confirmata partial de Dan Andronic, Managing Partner in firma First One Communication, alaturi de Tal Silberstein. Cei doi s-au vazut ieri la prinz si au luat masa impreuna la restaurantul hotelului Howard Johnson, acolo unde reporterii Cotidianul i-au fotografiat. Alaturi de acestia a fost si omul de afaceri Nicolae Dumitru, patronul grupului de firme NIRO. ?Este prietenul meu si al lui Tal Silberstein. Da, am luat masa impreuna. Mai multe nu pot sa va spun?, ne-a declarat Andronic.
La masa n-a fost insa si Arthur Finkelstein, misteriosul consilier politic american care l-a sfatuit si pe Richard Nixon. De altfel, Finkelstein este de o discretie maxima, in intreaga sa cariera el nefiind fotografiat decit o singura data. Dan Andronic a infirmat ca la Bucuresti s-ar afla si Arthur Finkelstein. Informatiile noastre spun, insa, ca Finkelstein a venit ieri si va pleca astazi dupa-amiaza.

Intilnirea dintre Tariceanu si strategii americani urma sa aiba loc aseara, intr-un loc de taina. Potrivit unor surse din cadrul firmei lui Dan Andronic, consilieri straini aduc la Bucuresti rezultatele unui sondaj realizat recent, care va fi prezentat premierului insotit de o analiza legata de situatia politica actuala. PNL are de infruntat o motiune de cenzura anuntata de PSD. Formatiunea condusa de Mircea Geoana a anuntat ca este dispusa sa incheie un parteneriat politic in vederea guvernarii. Liberalii au raspuns, pina acum, ca refuza o guvernare alaturi de PSD. Ramine de vazut in zilele urmatoare care va fi mesajul PNL dupa intrevederea de taina la care vor participa Calin Popescu Tariceanu, Arthur Finkelstein, Tal Silberstein si Dan Andronic.

Mircea Geoana recunoaste ca prefera o coalitie de guvernare alaturi de PNL. Este, in opinia liderului PSD, cea mai plauzibila formula politica de guvernare. Miercuri seara, la Antena 3, Geoana a prezentat si alte variante posibile, printre care un Executiv PSD-PC-UDMR, care ar restabili situatia din 2004, dar si un guvern minoritar PSD. Mircea Geoana a pledat miercuri seara pentru un guvern format din partide de ideologie diferita, sustinind ca in acest moment oricine isi imagineaza ca poate obtine majoritate absoluta in Parlament si ca va face Guvernul singur, da dovada de ?absurditate si prostie politica?. Liderul PSD a mai spus ca guverne social-liberale si programe de guvernare ce au componente atit de stinga, cit si de dreapta exista peste tot in Europa si ?functioneaza bine mersi?.

spot_imgspot_img