Bush gafeaza din nou confundand APEC cu OPEC si Austria cu Australia

Bush gafeaza din nou confundand APEC cu OPEC si Austria cu Australia

Presedintele George W. Bush, cunoscut pentru gafele sale, a reusit vineri sa se depaseasca pe el insusi cu ocazia summitului APEC de la Sydney. In cadru aceluiasi discurs, Bush a confundat organizatia APEC cu OPEC si a transformat trupele australiene cu cele austriece.
Aproape imediat ce si-a inceput discursul, Bush a inceput si gafele, la forumul de afaceri ce preceda summitul Cooperarii Economice Asia-Pacific (APEC). Prespedintele i-a multumit premierului australian John Howard pentru ca este ?asa o gazda buna pentru OPEC?. La risetele publicului, Bush s-a corectat, spunind ca Howard l-a invitat anul viitor la un summit OPEC, desi Australia nu a fost niciodata membra a Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol.

Ulterior, Bush si-a reamintit vizita pe care Howard a facut-o la ?trupele austriece? din Irak. In Irak nu exista trupe austriece, dar Australia are aproximativ 1.500 de militari in aceasta tara. La sfirsitul discursului, Bush a luat-o in directia gresita pentr a cobori de pe scena, iar premierul Howard a trebuit sa il indrepte pe calea cea buna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *