Bush gafeaza din nou confundand APEC cu OPEC si Austria cu Australia

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Presedintele George W. Bush, cunoscut pentru gafele sale, a reusit vineri sa se depaseasca pe el insusi cu ocazia summitului APEC de la Sydney. In cadru aceluiasi discurs, Bush a confundat organizatia APEC cu OPEC si a transformat trupele australiene cu cele austriece.
Aproape imediat ce si-a inceput discursul, Bush a inceput si gafele, la forumul de afaceri ce preceda summitul Cooperarii Economice Asia-Pacific (APEC). Prespedintele i-a multumit premierului australian John Howard pentru ca este ?asa o gazda buna pentru OPEC?. La risetele publicului, Bush s-a corectat, spunind ca Howard l-a invitat anul viitor la un summit OPEC, desi Australia nu a fost niciodata membra a Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol.

Ulterior, Bush si-a reamintit vizita pe care Howard a facut-o la ?trupele austriece? din Irak. In Irak nu exista trupe austriece, dar Australia are aproximativ 1.500 de militari in aceasta tara. La sfirsitul discursului, Bush a luat-o in directia gresita pentr a cobori de pe scena, iar premierul Howard a trebuit sa il indrepte pe calea cea buna.

spot_imgspot_img