Asa faci cea mai buna tuica de prune. Cunoscatorii urmaresc activitatea mustelor “betive”

Desi se poate obtine din orice fruct dulce, apreciata este tuica obtinuta din fructele care fac parte din marea familie Rosaceae (prune, caise, nectarine), pruna fiind de departe vedeta.
Borhotul trebuie supravegheat constant, spun producatorii traditionali, dar asta nu inseamna ca trebuie “deranjat” zilnic. Macar o data pe saptamana trebuie vazut ce se intampla la suprafata. Semnalele vin din partea mustelor drosofile, cunoscute drept muste “betive”. Acestea isi vor face aparitia imediat ce fructele au fost depozitate in butoi. Atata vreme cat aceste musculite vor sta in preajma recipientului, inseamna ca borhotul nu este pregatit pentru distilare. Cand mustele dispar, este cazul sa incepeti sa pregatiti alambicul. Este doar una dintre metodele traditionale.
Citeste si?Cum sa folosesti tuica in tratamentul numeroaselor boli
Producatorii traditionali stiu insa ca o tuica de calitate nu se mai poate obtine daca “podul” cade. Este vorba despre o pojghita care se formeaza deaspura borhotului si care trebui sa ramana intacta pana in ziua in care incepe distilarea. Pentru a evita prabusirea “podului”, unii producatori aseaza deasupra prunelor puse la fermentat crengute mici de prun. Se construieste un soi de capac din aceste nuiele peste care se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *