Cinci retete de dulciuri vegane

– Vegan = fara componente de origine animala (fara carne, lactate, oua). Mai pe romaneste, DE POST.
– Raw vegan = alimente vegane care nu sunt preparate termic. Cu alte cuvinte, hrana vie.
Acestea fiind lamurite, hai sa iti arat cinci dintre cele mai bune retete de dulciuri vegane.
1. Prajutura vegana cu cocos si ananas
Ai nevoie de:
– 1 cutie compot de ananas- 2 linguri sirop de trestie de zahar- 100 gr fulgi de nuca de cocos (iti recomand sa cumperi o nuca de cocos proaspata si sa razi tu pulpa).- 5 linguri cu varf de faina de quinoa (o rasnesti). Atentie! Quinoa este amaruie. Spal-o inainte si las-o la uscat.- 100 ml ulei de palmier sau de cocos (topit)- Jumatate pastaie de vanilie
Pasi de urmat:Porneste cuptorul, pentru ca ai nevoie de el preincalzit.Bate cu blanderul ananasul pana vei obtine un fel de smoothie foarte fin.Amesteca intr-un bol toate ingredientele. Aluatul obtinut trebuie sa fie gros dar curgator.Unge o tava, de preferat yena, cu putin ulei si toarta aluatul obtinut.Coace la foc mediu aproximativ 20 minute apoi incearca cu scobitoarea daca s-a copt.Inainte de a taia prajitura, las-o la racit in tava.
2. Negresa cu merisoare
Ai nevoie de:
– 2 cani faina- 1 cana zahar brut- 1 cana merisoare- 3 linguri cacao- 1 lingurita praf de copt- 1 cana apa- ? cana ulei- 400 gr de gem
Pasi de urmat:
Pune intr-un bol: faina, cacao, zaharul si praful de copt si amesteca-le.Adauga apoi gemul, apa si uleiul.Mixeaza compozitia si adauga merisoarele.Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava in care pui hartie de copt.Se coace la foc mediu aproximativ 45-50 minute.Dupa ce s-a racit o taiem in cubulete.
3. Batoane energizante cu stafide si goji
Ai nevoie de:
– 200 gr fulgi de ovaz- 100 gr stafide- 100 gr fructe goji- 100 gr miere de albine- 100 ml ulei de cocos
Pasi de urmat:
Porneste cuptorulIntr-un bol pune fulgii de ovaz, stafidele si fructele gojiAdauga uleiul de cocos si mierea de albine si amesteca bineAsaza compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si niveleazaDa la cuptor pentru 10-15 minute.Dupa ce …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *