Asistenta care a ars bebelusii la maternitatea din Giulesti, penalizata cu 10% din salariu

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Au fost pronuntate primele sanctiuni in cazul celor patru bebelusi arsi de la Maternitatea Giulesti. Asistenta care a incurcat sticlele a fost mutata la o alta sectie si, impreuna cu doua colege, a fost penalizata si la salariu.

O prima ancheta in cadrul spitalului a stabilit ca incidentul a survenit in urma unei incurcaturi. O infirmiera a luat din depozit un reciepient cu o solutie dezinfectanta, pe care a varsat-o intr-o sticla etichetata cu „alcool sanitar”. Asistenta care a folosit substanta nu s-a asigurat ca in sticla se afla cu adevarat alcool sanitar.

Conducerea spitalului a stabilit ca infirmiera, asistenta coordonatoare si asistenta care a ars cei patru bebelusi sa fie penalizate cu 10% din salariu, pe o perioada de trei luni. Ele au fost de asemenea mutate la o alta sectie.

Mai mult, cele trei vor fi audiate, marti, la Ordinul asistentilor medicali si moaselor din Romania, care va decide ce sanctiuni vor fi aplicate. Acestea pot ajunge pana la ridicarea licentei d elibera practica pe o perioada determinata sau definitiv.

spot_imgspot_img