Asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading 98 SRL castiga contractul pentru lotul 3 al Autostrazii de Centura a Capitalei

Proiectarea si constructia acestui lot vor costa 853,42 milioane de lei, fara TVA, suma asigurata din fonduri europene nerambursabile, potrivit ofertei.
“Cei 17,965 kilometri de autostrada trebuie proiectati de Asocierea castigatoare in 12 luni si construiti in 30 de luni de la semnarea contractului. Constructorul trebuie sa ofere inclusiv o garantie de buna executie, pentru o perioada de 5 ani”, precizeaza CNAIR intr-un comunicat.
Lotul 3 al Autostrazii de Centura Bucuresti (A0) este impartit in doua sectoare, cu lungimi de 15,465 kilometri (sectorul 1, aferent Centurii de Sud), respectiv 2,5 kilometri (sectorul 2, aferent Centurii de Nord).
Contractul va putea fi semnat doar dupa ce expira perioada legala de 10 zile de la transmiterea comunicarilor privind rezultatul procedurii, interval in care pot fi depuse contestatii, precizeaza CNAIR. In cazul in care vor fi inregistrate contestatii, CNAIR SA va trebui sa astepte solutionarea acestora.
Lotul 3 al noii autostrazi de Centura a Capitalei (A0) urmeaza sa porneasca dupa intersectia cu DN 6, pe directia nord-vest, trecand la sud-vest de localitatile Clinceni si Domnesti. La km 93+150 traseul autostrazii de centura traverseaza CF 900 Bucuresti – Craiova, iar in continuare traseul traverseaza raul Sabar, la vest de Darvani si canalul de aductiune Arges.
In continuare, traseul autostrazii traverseaza padurea Berceni, intersecteaza DJ 601 (km98+350), traverseaza paraul Ciorogarla (km 99+950) si DJ 602 (km 100+150) si se termina in proximitatea autostrazii Bucuresti – Pitesti (A1).
In ceea ce priveste elementele in plan, traseul in aliniament trebuie sa asigure o viteza de proiectare de 140 km/h, iar in zonele unde acest lucru nu este posibil din cauza constrangerilor fizice din teren, trebuie asigurata o viteza minima de proiectare de 120 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *