Aspirina NU previne infarctul miocardic, in cazul persoanelor sanatoase

Aspirina NU previne infarctul miocardic, in cazul persoanelor sanatoase

Aspirina nu reduce riscul unui atac de cord, in cazul persoanelor sanatoase. Dimpotriva, dubleaza pericolul aparitiei unor hemoragii interne. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de cercetatorii britanici citati de The Telegraph.

Rezultatele studiului au fost prezentate la Congresul Societatii Europene de Cardiologie. Oamenii de stiinta sustin ca bolnavii care au suferit deja un atac de cord ar trebui sa ia in continuare aspirina zilnic.

Pana in prezent, se credea ca administrarea unei doze zilnice de aspirina, chiar si in cazul persoanelor sanatoase trecute 50 de ani, reduce riscul unui infarct. Potrivit noilor descoperiri ale echipei de cercetatori, excesul de aspirina poate avea consecinte grave in cazul persoanelor sanatoase.

Studiul a fost realizat pe baza monitorizarii a doua grupuri de persoane cu varste cuprinse intre 50 si 75 de ani si a durat opt ani. Unul dintre grupuri a primit un tratament zilnic cu aspirina, iar celalalt un tratament cu pastile care nu au nici un efect. Cercetatorii nu au descoperit nici o diferenta intre numarul de persoane care au suferit infarcturi intre cele doua grupuri.

Principala actiune a aspirinei este de a fluidiza sangele si, in consecinta, de a impiedica formarea cheagurilor de sange pe artere. In general, aspirina este indicata persoanelor care au suferit deja un infarct si care risca sa faca unul nou in viitorul apropiat.

Cu toate ca aspirina este unul dintre cele mai uzate medicamente, acesta are si citeva contraindicatii serioase. Nu ar trebui sa ia aspirina persoanele diabetice si nici cele care sufera de ulcer. Aspirina este utilizata de medici si pentru a preveni osteoporoza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *