Astarastoae: Protestele medicilor incep miercuri cu pichetarea Ministerului Sanatatii.

Protestele medicilor vor incepe miercuri cu pichetarea Ministerului Sanatatii, la actiune fiind asteptate aproximativ 120 de persoane, a declarat marti, pentru Mediafax, presedintele Colegiului Medicilor din Romania (CMR), Vasile Astarastoae.
Presedintele CMR a precizat ca pichetarea Ministerului Sanatatii va avea loc intre orele 11.00 si 13.00, urmand sa fie continuata joi si vineri.
De saptamana viitoare, actiunile de pichetare se vor muta, timp de patru zile, la Ministerul Finantelor Publice.
Vasile Astarastoae a precizat ca autorizatiile de protest sunt pentru cel mult 120 de persoane. Astfel, miercuri, vor picheta sediul Ministerul Sanatatii reprezentantii conducerii Coalitiei profesionistilor din sistemul de sanatate, iar in zilele urmatoare vor veni si medici din provincie.
Potrivit calendarului de proteste anuntat de Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate, actiunile de pichetare vor fi organizate pana in 27 septembrie, urmand ca in octombrie sa aiba loc un protest la Guvern, iar in noiembrie ar putea fi declansata greva generala, cu asigurarea unei treimi din activitate, daca pana atunci guvernantii nu raspund solicitarilor medicilor.
Reprezentantii medicilor au mai spus ca s-ar putea sa existe si demisii in bloc, dar si anularea contractelor medicilor de familie cu casa de asigurari de sanatate.
Principala nemultumire a personalului sanitar este legata de nivelul salariilor.
Lista revendicarilor, aprobata de Coalitia profesionistilor din sistemul de sanatate, contine sase solicitari majore, respectiv alocarea a minumum 6% din PIB pentru sanatate, o legislatie care sa garanteze independenta profesionala a celor care lucreaza in sistemul public si privat, o lege specifica sistemului de sanatate in care proiectul privind performanta sa reprezinte un capitol, apararea demnitatii si renuntarea la denigrarea profesionistilor de catre autoritati, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *