Atentionare de la MAE pentru romanii de peste granite. Ce tara e vizata

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau care calatoresc in Regatul Norvegiei, ca Institutul norvegian de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme severa pentru regiunile din sud-vestul, vestul si nord-vestul Norvegiei (Vest-Agder, Aust,Agder, Telemark, Buskerud, Oppland, Hedmark, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, More og Romsdal si Sør-Trøndelag) pana la 26 decembrie 2015.

In aceste regiuni vor fi precipitatii abundente sub forma de ploaie si vantul va sufla cu putere. La altitudini de peste 1.000 metri va ninge abundent si traficul auto prin trecatorile montane va fi dificil.?
In Rogaland, Trøndelag (Trondheim), Helgeland, Salten, Ofoten, Lofoten, Vesterålen si Troms, estul Finnmark si zona de coasta, inclusiv in fiordurile din vestul Finnmark -Vardø se asteapta ca mareea sa depaseasca nivelurile normale cu 40 – 60 cm, pe fondul rafalelor puternice de vant dinspre nord-vest.
Pentru Bergen si zonele adiacente a fost emis cod galben de inundatii. In vecinatatea orasului? Kristiansand, vantul va sufla in rafale, luand aspect de vijelie in zona Oksøy – Ana Sira; vantul puternic dinspre vest si nord-vest va provoca furtuna in zona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *