Austeritatea ia final in Spania. Guvernul promite majorari de salarii si de cheltuieli sociale

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Guvernul spaniol a anuntat, marti, cresteri de salarii si de cheltuieli sociale, in proiectul de buget pentru anul 2016, dupa ani intregi de austeritate. Promisiunea Executivului vine cu cinci luni inainte de alegerile parlamentare, informeaza AFP.

„Acest buget redistribuie societatii fructele eforturilor indeplinite”, a declarat ministrul pentru Buget, Cristobal Montoro, in cadrul prezentarii proiectului de buget, care prevede pentru anul viitor revenirea deficitului statului sub pragul de 3% din PIB, respectiv 2,8%, informeaza HotNews.ro.
Mai exact, bugetul anului viitor prevede cresteri in practic toate sectoarele: educatie (+9,3%), cultura (+7,6%), sanatate (3,6%), cercetare si dezvoltare (+2,2%). Salariile functionarilor, blocate din 2010, vor creste cu 1%, majorari fiind prevazute si pentru alocatiile pentru regiuni.?Statul are in vedere si o reducere a impozitului pe venit, „in functie de marja de manevra bugetara”, iar cheltuielile sociale vor creste cu 3,8%.”Aceste masuri sunt posibile gratie unei previziuni de crestere de 3,3%, in acest an, si de 3% anul viitor, care plaseaza Spania „in fruntea” zonei euro. Politica de austeritate ne-a scos din criza. Acest mandat a fost foarte dificil, dar am facut tot ce trebuia sa facem pentru ca …

spot_imgspot_img