Bilant sumbru: Mii de imigranti au murit, in 2015, in incercarea de a ajunge in Europa

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cel putin 2.000 de imigranti au murit, pe parcursul anului 2015, in incercarea de a traversa Marea Mediterana pentru a ajunge pe continentul european, potrivit unui raport realizat de Organizatia Internationala pentru Migrare. In cele opt luni ale anului 2015, bilantul il depaseste deja pe cel din 2014, cand au fost inregistrate 1.607 decese, relateaza site-ul publicatiei franceze „Le Point”.

„Din nefericire, am atins in acest weekend un nou nivel de 2.000 de imigranti si refugiati decedati”, in 2015, in incercarea lor de a traversa Marea Mediterana pentru a ajunge in Europa, a precizat, marti, Genève Itayi Virri, purtatorul de cuvant al OIM, informeaza Mediafax.?
De asemenea, din luna ianuarie a acestui an, circa 188.000 de imigranti au ajuns pe continentul european, cei mai multi dintre acestia in Grecia si in Italia. Aproximativ 97.000 de imigranti si refugiati au intrat pe teritoriul Greciei si alti 90.500 pe cel al Italiei. Decesele au fost inregistrate in special in randurile celor care au incercat sa ajunga din Africa de Nord catre Italia.
Astfel, au fost inregistrate 1.903 decese pe aceasta ruta in traversarea Marii Mediterane, in timp ce doar 60 au pierit in timp ce incercau sa ajunga in Grecia pe mare. Cel mai recent …

spot_imgspot_img