Austriecii isi aleg parlamentarii

Aproximativ 6,4 milioane de alegatori vor alege 183 de deputati in Consiliul National, Camera inferioara a Parlamentului.
Inca cinci ani de putere pentru o coalitie a celor doua mari partide de centru, social-democratii din cadrul SPÖ si conservatorii din cadrul ÖVP, este scenariul cel mai probabil, potrivit ultimelor sondaje, care le crediteaza cu aproximativ 50% din intentiile de vot.
In 2008, cei doi aliati traditionali au obtinut 55% din voturile exprimate, iar acesta era deja cel mai slab scor inregistrat de la crearea celei de a Doua Republici in 1945, dupa prabusirea dictaturii naziste.
In pofida faptului ca poate miza pe un bilant economic mai degraba bun, echipa condusa de social-democratul Werner Faymann plateste insa pentru numeroasele scandaluri de coruptie care au afectat in ultimii ani toate partidele, mai putin pe Verzi. De asemenea, numeroase certuri interne au condus, in mai multe randuri, la un impas al reformelor, in special in domeniul educatiei, un punct slab al Austriei.
Revenirea extremei drepte, creditate cu aproximativ 20% din intentiile de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *