Austriecii pregatesc transplantul pulmonar in Transilvania.

Sibiul intra in elita medicala cu ajutorul unor profesori renumiti de la clinicile universitare din capitala Austriei.
Profesorul Walter Klepetko de la Spitalul AKH din Viena, unul dintre cele mai mari nume din domeniul chirurgiei toracice si pulmonare, pregateste la Clinica Polisano din Sibiu o echipa de medici care in viitorul apropiat va putea face transplant pulmonar, o interventie medicala in premiera in Romania.
Medicul austriac va opera in cateva saptamani la Sibiu cea mai complexa patologie toraco-pulmonara, care incepe cu diferite forme de cancer si metastazele pulmonare, abcesele pulmonare, chirurgia toracica minim invaziva, chirurgia emfizemului pulmonar, precum si toata patologia cutiei toracice si a plamanului.
Profesor universitar al Universitatii de Medicina din Viena si presedintele Asociatiei Europene de Chirurgie Toracica, Walter Klepetko a fost prezent zilele trecute la Sibiu, unde le-a vorbit medicilor romani despre ultimele noutati din chirurgia toracica europeana, in cadrul unui simpozion organizat de Clinica Polisano si Univesitatea Lucian Blaga din Sibiu.
“Acest spital are o oportunitate foarte mare pentru ca are o modalitate exhaustiva de abordare a medicinei. Una dintre abordari vizeaza transplantul pulmonar, insa acest lucru nu poti sa il faci independent, trebuie sa fii conectat la alte specialitati, iar combinatia existenta aici este foarte buna. Echipamentul medical este cu adevarat apt sa faca fata standardelor cele mai inalte. Sunt ferm convins ca aici se va pune in practica o medicina de cel mai inalt nivel”, a declarat reputatul chirurg invitat la simpozionul din Sibiu.
Medicii din strainatate, invitati sa opereze la Sibiu
Ilie Vonica, presedintele Grupului Polisano, spune ca in clinica sa pregateste echipe internationale de medici care vor aborda probleme din cele mai diverse domenii – transplant pulmonar, cardiac, renal, de os sau cornee, dar si tratamente in toate domeniile.
“Am reusit sa il provoc pe domnul profesor sa participe in parteneriat la proiectul nostru de a deschide un centru de excelenta in domeniul chirurgiei toraco-pulmonare si ne gandim foarte serios ca intr-un orizont de timp nu foarte indepartat sa putem ajunge sa facem transplant pulmonar. Va fi o echipa mixta, o echipa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *