Avertisment din partea Academiei Romane: Ungaria reincepe propaganda impotriva Romaniei. Transilvanenii n-ar fi dorit Unirea din 1918

Guvernul de la Budapesta a infiintat un departament special, denumit Trianon 100, care a inceput deja sa contracareze actiunile preconizate de Romania pentru aniversarea, in anul 2018, a 100 de ani de la Marea Unire.
Acest avertisment sever a fost lansat, miercuri, la Bucuresti, de Academia Romana, intr-o conferinta denumita?”Razboiul informational, sub lupa”.
Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul Universitatii din Cluj-Napoca, a anuntat ca noul departament creat de Executivul de la Budapesta ar urma sa aiba activitate maxima la momentul in care Ungaria va comemora 100 de ani de la semnarea Tratatul de la Trianon, adica in anul 2020. Pana atunci, departamentul Trianon 100 a initiat o campanie care sa submineze actiunile Romaniei de aniversare, in anul 2018, a Marii Uniri.
“In limba maghiara si in limbi de circulatie internationala, nu si in limba romana, se distribuie informatii care pregatesc opinia publica pentru ceea ce va urma. Opinia publica anglofona si hispanofona va afla ca istoria romanilor este istorie recenta, ca romanii fac parte dintre popoarele fara istorie, ca termenul de valah nu este sinonim cu cel de roman – idee prezenta de altfel si in Serbia, ca Ardealul nu este Romania – pentru ca face parte din Romania de mai putin de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *