Avertisment MAE privind GREVA pilotilor LUFTHANSA

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care au rezervat bilete de avion pentru cursele companiilor Lufthansa, Lufthansa Cargo si German Wings sa consulte programul de zbor pentru informatii actualizate si sa se informeze pe pagina de internet www.mae.ro.
Compania aeriana germana Lufthansa a anuntat, luni, anularea a 3.800 de zboruri incepand de miercuri si pana vineri, din cauza unei greve a pilotilor in aceste trei zile, pe fondul unor negocieri salariale, relateaza AFP.
“Din cauza grevei anuntate de catre Sindicatul pilotilor Cockpit la Lufthansa, Lufthansa Cargo si Germanwings, aproximativ 3.800 de zboruri vor fi anulate miercuri, joi si vineri”, a anuntat Lufthansa intr-un comunicat.
In total, 425.000 de pasageri sunt vizati de aceste anulari, a precizat compania, adaugand ca doar 500 de zboruri de scurt si lung curier raman programate in aceasta perioada.
Pilotii din cadrul filialelor sale Swiss, Austrian Airlines, Eurowings Lufthansa CityLine si Air Dolomiti, dar si cei din cadrul Brussels Airlines, din care detine 45%, nu sunt vizate de greva, iar Lufthansa preconizeaza ca va utiliza cele mai mari avioane “acolo unde este posibil”, pentru a transporta mai multi pasageri atat catre Germania, cat si in afara tarii.
Pentru a gestiona mai bine consecintele acestei greve, compania a anuntat ca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *