Iohannis: MApN sa aiba curajul sa rezolve problema unitatilor militare din centrele oraselor

de Departamentul Corespondenti Publicat la: 01.04.2014 17:22 Ultima actualizare: 01.04.2014 17:23

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, marti, ca in toate orasele mari exista unitati militare in centru, “folosite in proportie foarte mica” si este necesara o relocare a acestora, el adaugand ca, “odata si odata”, Ministerul Apararii va trebui “sa aiba curajul” de a rezolva problema.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a fost intrebat, marti, intr-o conferinta de presa, daca se impune relocarea unitatilor militare din zona centrala a orasului, avand in vedere ca in ele nu se mai intampla aproape nimic, dar ocupa spatii extrem de mari si a spus ca, “odata si odata, Ministerul Apararii Nationale (MApN) va trebui sa ia o hotarare in acest sens”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
“Dupa parerea mea, odata si odata Ministerul Apararii Nationale va trebui sa ia o hotarare in acest sens, pentru ca in toate orasele mari sunt unitati militare in centru sau foarte aproape de centru, care sunt folosite in proportie foarte mica. Nu am impresia ca momentan Ministerul Apararii este foarte preocupat de aceasta chestiune, dar, odata si odata, va trebui cineva sa aiba curajul si sa rezolve aceasta problema”, a raspuns Iohannis.

El a explicat ca in aproape toate orasele aceste baze militare se aflau la periferie, la momentul constructiei lor, ajungand in centru odata cu dezvoltarea zonelor urbane.
“Aceasta situatie a aparut fiindca aceste baze militare, majoritatea dintre ele, sunt vechi si atunci cand s-au realizat au fost la marginea orasului. Foarte putine au fost la vremea lor in zona centrala a orasului. Daca luam bazele din Sibiu, toate, atunci cand s-au realizat, au fost situate la marginea orasului de la vremea respectiva, insa cum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *