Avertismentul Bancii Mondiale: Alegerile parlamentare costa Romania prea mult

Banca Mondiala sustine ca alegerile parlamentare care vor avea loc pe 11?decembrie, in Romania, sporesc riscul cresterii cheltuielilor suplimentare si a incetinirii implementarii reformelor structurale. Pe termen mediu este nevoie de o reechilibrare a politicilor fiscale.
In a”Raportul economic pentru regiunea Europa si Asia Centrala (ECA): Polarizare si Populism”, citat de Mediafax, se arata ca Romania trebuie sa implementeze reformele structurale, care vor sprijini imbunatatirea capacitatii de productie, inculzand masurile de combatere a coruptiei, de consolidare a administratiei publice si a intreprinderilor de stat. De asemenea, sunt necesare eforturi pentru a genera crearea de locuri de munca, tinand cont ca rata somajului ramane ridicata atat in randul tinerilor cat si a celor cu o calificare de munca slaba.
a”Romania are o economie destul de stabila si inregistreaza crestere economica. Prioritatea este implementarea reformelor structurale, cu accent pe politicile de competitivitate”,?a declarat miercuri Hans Timmer, economistul sef al Bancii Mondiale pentru Europa si Asia Centrala, cu ocazia prezentarii acestui raport la Bucuresti.
Pe termen mediu este nevoie de o reechilibrare a politicilor fiscale, de la stimularea consumului la sustinerea unei cresteri sustenabile.
Banca Mondiala si-a imbunatatit estimarile privind cresterea economiei romanesti in 2016, de la 4%, cat estima in luna iunie, la 5,1%. Cu toate acestea Hans Timmer sustine ca datele economice, in special PIB-urile tarilor incluse in raport, nu reflecta severitatea provocarilor economice. Acesta a vorbit despre votul pentru Brexit si de cresterea populismului, de incertitudinea de pe piata muncii si despre sporirea neincrederii …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *