FORMULA 1 LIVE: Titlul se decide in ultima cursa. Lewis Hamilton, in pole position

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) va pleca din pole position in Marele Premiu de Formula 1 de la Abu Dhabi, ultima cursa a anului, dupa ce a obtinut cel mai bun timp in calificarile de sambata.
Pe circuitul Yas Marina din Emiratele Arabe Unite, Lewis Hamilton a parcurs cei 5.55 kilometri dintr-un tur in 1 minut, 38 de secunde si 755 de miimi. Nico Rosberg (Mercedes) a fost al doilea cel mai rapid, cu 0.303 secunde in spatele lui Hamilton.
Lewis Hamilton a dominat toate cele trei sesiuni de calificari, fiind cu 1.024 secunde mai rapid decat Rosberg in Q1 si cu 0.108 secunde in Q2. Daniel Ricciardo (Red Bull) a inregistrat al treilea timp in calificari. Pilotii Ferrari, Kimi Raikkonen si Sebastian Vettel, au fost al patrulea, respectiv al cincilea. Max Verstappen (Red Bull) va pleca de pe locul sase al grilei de start.
Nico Rosberg ramane cu sanse foarte mari la castigarea titlului mondial, in conditiile in care germanul are nevoie de o clasare intre primii trei piloti in cursa de duminica. Rosberg are un avans de 12 puncte fata de Hamilton in clasament.
Lewis Hamilton a mai fost in pole position in acest sezon de 11 ori, iar duminica va porni primul pentru a patra oara consecutiv.Rezultatele calificarilor de pe circuitul de la Yas Marina:1. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *