Avertismentul FMI cu privire la China: Ce e mai rau urmeaza

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

China, o problema in expansiune

Efectele asupra pietelor globale provocate de socurile economice din China vor creste in urmatorii ani, pe masura ce influenta financiara a Chinei creste, iar utilizarea yuanului in tranzactiile internationale se extinde, a avertizat luni Fondul Monetar International, informeaza Reuters.

In ultimul sau raport cu privire la stabilitatea financiara globala, FMI sustine ca in prezent pietele de actiuni din economiile avansate sunt din ce in ce mai sensibile la evolutiile de pe pietele emergente.
Potrivit FMI, mai mult de o treime din diferentele in randamentele de pe pietele de actiuni se datoreaza evolutiilor de pe pietele emergente. Din acest motiv, este nevoie de o comunicare clara si la timp din partea liderilor chinezi, care nu trebuie sa trimita mesaje mixte.
„Pe masura ce rolul Chinei in sistemul financiar global creste, o comunicare clara si adecvata cu privire la deciziile de politica, transparenta cu privire la obiective si strategii consistente pentru atingerea acestor obiective vor deveni din ce in ce mai importante pentru a evita reactiile volatile de pe piata”, se arata intr-un din capitolele raportului cu privire la stabilitatea financiara globala publicat luni de FMI.
Institutia financiara internationala sustine ca factorii de decizie vor fi nevoiti sa fie din ce in ce mai atenti la evolutiile de pe pietele emergente.
Analizand randamentele actiuni in 13 mari piete …

spot_imgspot_img