Sfatul medicului. Tu stii de ce este atat de importanta vitamina D sau „vitamina soarelui”?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Stim despre ea ca este indispensabila pentru fixarea calciului in oase, dar ce alte proprietati mai are vitamina D si cum trebuie sa o folosim?
Vitamina D, numita si a”vitamina soarelui”, este o vitamina solubila in ulei, are proprietati atat ca vitamina, cat si ca hormon si este utila pentru absorbtia calciului si a fosforului.

Dr. Adriana Tatomirescu, medic specialist igiena alimentatiei cu competenta in apifitoterapie, explica cum se produce vitamina D, precizeaza rolul pe care aceasta il are in organism si care sunt beneficiile pentru sanatate.
Este necesara in crestere si importanta in mod special pentru cresterea normala si dezvoltarea oaselor si a dintilor copiilor. Apara muschii de slabiciune si este importanta pentru reglarea batailor inimii.
Ajuta la prevenirea si tratamentul cancerului de san si de colon, previne osteortrita, osteoporoza si hipocalcemia, creste imunitatea, este necesara pentru functionarea tiroidei si pentru coagularea normala a sangelui. Exista multe forme de vitamina D, inclusiv vitamina D2 care provine din surse alimentare. Vitamina D3 este sintetizata in piele si formata la expunerea la razele ultraviolete.
Dintre cele …

spot_imgspot_img