Avertismentul lui Roubini pentru economia Italiei

Roubini, profesor la New York University, a afirmat intr-un interviu acordat publicatiei italiene?La Repubblica? ca Italia, a treia mare economie din zona?euro, se afla in prezent intr-o perioada de “volatilitate controlata”.
El a avertizat ca?daca situatia se va inrautati, ceea ce nu pare deloc imposibil, atunci consecintele vor fi foarte daunatoare pentru Italia, iar investitorii ar putea incepe sa reactioneze negativ chiar din aceasta saptamana.
Bursa din Milano a coborat in prima parte a tranzactiilor de luni cu 1,75%, iar spreadul dintre obligatiunile italiene pe termen de 10 ani cele germane de referinta a ajuns la 2,44%, semn al ingrijorarii investitorilor.
Guvernul premierului Enrico Letta trebuie sa decida cel tarziu pana sambata cum sa modifice o taxa pe proprietati, extrem de nepopulara, pe care Partidul Libertatii al lui Berlusconi vrea sa o elimine cu totul. Sustinatorii lui Berlusconi ameninta ca vor rasturna guvernul daca cererea lor nu va fi satisfacuta.
Numerosi analisti considera ca disputa este doar un pretext pentru a pune presiune pe oponentii politici, Berlusconi riscand excluderea din Parlament din cauza condamnarii sale pentru frauda fiscala, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *