Cele mai bune aplicatii de securitate pentru smartphone-urile Android si iOS.

Peste 85% dintre utilizatorii locali de smartphone-uri nu utilizeaza aplicatii mobile pentru securitatea acestor dispozitive. Printre cele mai mari riscuri specifice se numara accesarea neautorizata de date confidentiale si furtul informatiilor, dificultatea in localizarea dispozitivului prin GPS si imposibilitatea blocarii terminalului de la distanta, in cazul pierderii sau furtului.
“Cei mai multi dintre utilizatori nu vad dispozitivul ca pe o tinta a unor atacuri informatice si, in consecinta, nici nu utilizeaza aplicatii mobile de securitate. Cel mai mare risc este furtul de informatii de pe telefon, cum ar fi parolele de acces la email, agenda de telefon sau alte date care pot duce la prejudicii importante”, a explicat Adi Coman – The PhoneGeeks.
Cele mai indicate aplicatii mobile de securitate sunt programele antivirus, care asigura protectie impotriva accesarii datelor confidentiale si furtului de informatii, insa exista si aplicatii care permit blocarea dispozitivului in cazul pierderii sau furtului, localizarea prin GPS a telefonului si notificarea utilizatorului prin SMS cu coordonatele acestuia.
Aplicatii antivirus si de localizare pentru Android si iOS
Potrivit recomandarilor The PhoneGeeks, cele mai indicate aplicatii antivirus pentru dispozitivele Android sunt Bitdefender Mobile Security, Avast Mobile Security, AVG Antivirus sau Lookout Security and Antivirus.
“Aplicatiile recomandate sunt gratuite, consuma resurse putine, ceea ce face ca dispozitivul mobil sa functioneze in conditii optime, iar interfata grafica este usor de folosit. Softurile gratuite si cele platite se comporta relativ la fel in securizarea telefonului, diferentele fiind date de optiunile suplimentare incluse in aplicatiile contra cost, pretul acestora variind intre 4 si 15 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *