Avocatii au contestat rechizitoriul din dosarul Microsoft. Ei sustin ca exista nelegalitati ale actului de acuzare

Avocatii inculpatilor din cazul “Microsoft” au formulat, luni, mai multe exceptii de nelegalitate a actului de acuzare si au cerut chiar trimiterea dosarului la DNA pentru refacerea acestuia, motiv pentru care judecatorii au acordat un nou termen in 4 mai, informeaza Mediafax.
Judecatorii instantei supreme au dezbatut, pentru prima data, dosarul “Microsoft”.
Sedinta a fost in camera preliminara, respectiv cu usile inchise, iar avocatii celor din dosar au cerut judecatorilor constatarea nelegalitatii actului de acuzare facut de anchetatorii DNA pe numele clientilor lor.
Referitor la fostul primar Gheorghe Stefan, apararea a aratat ca procurorii nu au fost precisi cu privire la calitatea in care l-au trimis in judecata, respectiv cea de primar sau cea de vicepresedinte al Consiliului Judetean.
Avocatii le-au aratat judecatorilor ca limitele de pedeapsa sunt diferite raportat la cele doua functii, astfel ca anchetatorii trebuiau sa mentioneze clar in ce calitate l-au trimis pe clientul lor in judecata.
Avocatii au dezbatut in sala de judecata si alte astfel de inadvertente si au cerut magistratilor refacerea actului de inculpare.
——–
Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie judeca, luni, noul termen in dosarul Microsoft. La audieri vor fi prezenti Gabriel Sandu, Gheorghe Stefan si Dorin Cocos, informeaza B1 Tv.
Fostul primar din Piatra Neamt a ajuns la audieri.?Gheorghe Stefan a fost?plasat in arest la domiciliu, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ)?a dispus inlocuirea arestului preventiv cu o masura mai blanda.
Gheorghe Stefan a declarat, luni, ca masura arestului la domiciliu este mult mai buna, intrucat “conditiile din penitenciar sunt inumane si nu respecta normele CEDO.
In acest context, fostul primar a precizat ca, in perioada in care a fost arestat preventiv, a contactat mai multe boli.
“La mine pot sa va spun concret pe analize. Am contractat o ciuperca candida la gat, helicobacter la stomac, au reaparut leucemia cronica limfatica incipienta si bronsita cronica, deci patru boli pe care nu le aveam, in afara de prostata, tensiune arteriala, deci boli …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *