B.B. King a fost inmormantat in orasul sau natal

Cantaretul B.B. King, care a murit pe 14 mai, la varsta de 89 de ani, a fost inmormantat in orasul sau natal, Indianola, din statul american Mississippi, la ceremonie participand aproximativ 500 de oameni, informeaza Mediafax.
Ceremonia funerara a avut loc sambata, o slujba religioasa fiind organizata la Biserica baptista misionara Bell Grove, inainte de inmormantare.
Citeste si:?Povestea lui B. B. King. King of Blues
In timpul ceremoniei, au fost citite scrisori de la Bill Clinton si presedintele Barack Obama, iar acesta din urma l-a descris pe King drept o sursa de inspiratie pentru toti artistii noi.
Primarul din Indianola a proclamat ziua de 30 mai ca una de onorare a marelui muzician, iar apoi acesta a fost inmormantat.
B.B. King a murit pe 14 mai, la varsta de 89 de ani, in Las Vegas. Potrivit medicilor legisti din Las Vegas, artistul a murit in somn, iar decesul sau a fost cauzat de o serie de accidente vasculare cerebrale (AVC) de mica intensitate.
B. B. King a fost diagnosticat cu diabet de tip 2 in anii 1980. Muzicianul a fost internat de urgenta in prima parte a lunii aprilie, intr-o clinica din Las Vegas, din cauza deshidratarii, o complicatie medicala generata de diabet.
Citeste si:?A murit celebrul muzician american B. B. King
La inceputul lunii mai, artistul publicase un mesaj pe contul sau de Facebook prin care ii asigura pe fanii lui, spunandu-le ca se simtea mai bine si ca primea ingrijiri medicale in domiciliul sau din Las Vegas.
Luni, autoritatile din Nevada au anuntat ca au demarat o ancheta cu scopul de a investiga circumstantele in care B.B. King a murit, dupa ce doua dintre fiicele artistului au lansat o serie de acuzatii publice, spunand ca tatal lor a fost asasinat.
Biroul de medicina legala din comitatul Clark din statul american Nevada a anuntat printr-un mesaj publicat pe Twitter ca trupul neinsufletit al celebrului chitarist si cantaret de blues american se afla in juridisctia sa si ca rezultatele autopsiei acestuia vor fi obtinute cel mai devreme peste sase saptamani. Aceeasi institutie americana a adaugat faptul ca va efectua si o ancheta oficiala, in colaborare cu Politia din Las Vegas.
Doua dintre fiicele muzicianului B.B. King, Karen Williams si Patty King, spun ca tatal lor a fost otravit de doi dintre asociatii sai, dintre care unul este avocatul care s-a ocupat de afacerile artistului.
“Cred ca tatal meu a fost otravit prin administrarea unor substante. Cred ca tatal meu a fost asasinat”, a spus fiecare dintre cele doua fiice ale artistului, ale caror declaratii au coincis din acest punct de vedere si au fost depuse la politia locala.
Citeste si:?Care este cauza mortii a chitaristului B.B. King
Avocatul Fundatiei B.B. King considera insa ca aceste declaratii sunt nefondate si lipsite de respect la adresa muzicianului.
Karen Williams si Patty King au …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *