Balan: Tinta PNL la locale, castigarea Primariei Bucuresti. Cine este candidatul potrivit

Vicepresedintele PNL, deputatul Ioan Balan, afirma ca principalul obiectiv al liberalilor pentru alegerile locale de anul viitor este castigarea Primariei Bucuresti, considerand ca Alina Gorghiu ar fi cel mai bun candidat, si face precizari si despre principalii candidati din regiunea Nord-Est.
Vicepresedintele PNL pentru regiunea Nord-Est, Ioan Balan, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX ca o analiza facuta de liderii organizatiilor PNL din judetele Moldovei, impreuna cu cei doi copresedinti ai PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, arata ca liberalii au un potential bun in aceasta regiune in perspectiva alegerilor locale din 2016.
El a precizat ca PNL se afla in proces de stabilire a candidaturilor pentru alegerile locale in regiunea Nord-Est, fiind deja cunoscuti unii dintre candidati, in timp ce altii vor fi stabiliti in urma competitiilor interne din partid.
Astfel, la Botosani, Catalin Flutur, fostul primar al municipiului, va candida pentru un nou mandat, iar la Consiliul Judetean, pentru presedinte si vicepresedinte, urmeaza sa fie desemnati cei care se vor afla pe primele locuri pe lista.
In judetul Iasi, cap de lista pentru CJ va fi “un tanar liberal”, a spus Balan, care a evitat sa dea un nume. El a mentionat ca pentru stabilirea candidatului la Primaria Iasi va avea loc o competitie interna.
Balan a mai spus ca la Vaslui “este cristalizata” prima candidatura pe lista, in timp ce pentru candidatii la primariile Vaslui si Barlad va fi competitie interna.
In judetul Neamt, PNL are “o varianta foarte buna” pentru a deschide lista de candidati la Consiliul Judetean, iar pentru functia de primar al municipiului Piatra Neamt, partidul are deja in vedere o candidatura, deputatul refuzand sa o faca publica deocamdata.
Totodata, in municipiul Roman, PNL il va propune pe actualul primar, Laurentiu Leoreanu, iar la Targu Neamt va candida actualul viceprimar, Traian Humulescu.
Pentru judetul Bacau, PNL se afla inca in discutii privind persoanele care se vor afla pe primele locuri pe lista pentru Consiliul Judetean, in timp ce pentru functia de primar va fi propusa candidatura unui parlamentar cunoscut.
La Suceava, primul pe lista de candidati la Consiliul Judetean va fi Gheorghe Flutur, iar pentru functia de primar va fi organizata o competitie interna.
Vicepresedintele PNL pentru regiunea Nord-Est a explicat ca pentru consiliile judetene candidatii care se vor afla pe primul loc pe lista vor fi desemnati in urma unor decizii politice asumate, iar candidaturile la functiile de primari, unde sunt mai multi competitori, se vor stabili atat din punct de vedere politic cat si in baza unor cercetari sociologice facute sub directa coordonare a Comisiei de unificare.
“Potentialul in regiunea Nord-Est este mare in contextul actual al increderii pe care o acorda populatia PNL, iar scorul electoral al PNL in alegerile locale din aceasta regiune va fi extrem de important in calculul electoral in vederea alegerilor parlamentare din toamna anului viitor”, a spus Balan.
El a subliniat ca principalul obiectiv al PNL la alegerile locale este castigarea functiei de primar general al Capitalei.
“Castigarea functiei de primar general al Capitalei este principalul obiectiv pentru alegerile locale de anul viitor”, a spus vicepresedintele liberal.
Intrebat care ar putea fi candidatul PNL pentru functia de primar al Bucurestiului, Ioan Balan a spus ca este o competitie interna in care s-au inscris mai multe personalitati politice ale partidului, dar ca el considera ca, daca va dori sa candideze, liderul PNL Alina Gorghiu ar fi cu siguranta aleasa primar general al Capitalei.
“Am vazut ca mai …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *