Ban Ki-moon: Raportul ONU va confirma utilizarea armelor chimice in Siria

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fara a atribui direct responsabilitatea utilizarii armelor chimice regimului de la Damasc, Ban Ki-moon a declarat ca Bashar al-Assad a comis „numeroase crime impotriva umanitatii”.
Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, a confirmat joi ca intentioneaza sa plaseze sub control international arsenalul chimic sirian, conform unui interviu acordat unui post de televiziune rus. Siria anuntase de marti ca este pregatita sa prezinte arsenalul chimic comunitatii internationale si sa inceteze fabricarea acestui tip de armament, fara insa a vorbi de distrugerea armamentului neconventional. Rusia, principalul aliat al Siriei pe scena internationala, propune plasarea arsenalului chimic sirian sub control international si distrugerea acestuia. Siria a acceptat planul, pentru a evita o eventuala interventie militara occidentala.
Marea Britanie, Franta si Statele Unite intentioneaza sa prezinte in Consiliul de Securitate al ONU o rezolutie pe tema situatiei din Siria, in contextul planului rus privind arsenalul chimic sirian. Premierul britanic, David Cameron, a insistat pentru fixarea unui …

spot_imgspot_img