Bancile din UE ar putea vinde portofolii de credite de pana la 100 miliarde de euro in acest an

Bancile din Uniunea Europeana (UE) ar putea vinde portofolii de credite “nedorite” de pana la 100 de miliarde de euro in acest an, intr-un proces de restructurare a operatiunilor, derulat la presiunea autoritatilor de reglementare, transmite Mediafax.
Institutiile de credit au finalizat sau au in lucru la jumatatea anului tranzactii cu astfel de active in valoare de 83 de miliarde de euro, fata de 64 de miliarde de euro pentru intreg anul 2013, potrivit datelor firmei de consultanta PwC, scrie Financial Times.
Totalul pentru acest an ar putea ajunge la nivelul record de 100 de miliarde de euro, in contextul interesului foarte ridicat din partea managerilor de fonduri de investitii, a declarat Richard Thompson, partener la firma de consultanta PwC.
In pofida accelerarii vanzarilor, acestea reprezinta doar o mica parte din activele non-core de 2.400 de miliarde de euro inregistrate in bilanturile bancilor europene, potrivit PwC. Totusi, valoarea tranzactiilor este in crestere, in contextul interesului investitorilor pentru imprumuturi din zona euro si al presiunilor exercitate de Banca Centrala Europeana asupra bancilor pentru restructurarea activelor, mai scrie sursa …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *