Bancile tin cu dintii de acest SECRET. Unde se afla adevarata “gaura neagra”

Rate mai mari peste noapte / FOTO: www.razbointrucuvant.ro

Bancile cu cele mai multe credite in franci elvetieni isi pastreaza la secret expunerea pe aceasta moneda sensibila care acum a explodat si risca sa produca seisme in sistem.

Cea mai mare parte a creditelor in franci elvetieni sunt concentrate in portofoliile a sase banci, care risca acum sa nu mai poata recupera aceste datorii, dupa ce cursul a explodat, scrie Ziarul Financiar.
Fiecare banca in parte cauta deja solutii pentru aceasta problema, in conditiile in care exista riscul sa nu se ajunga la o solutie comuna.
Printre bancile care au acordat credite in moneda elvetiana se numara Raiffeisen, Piraeus Bank, Volksbank, OTP Bank si Banca Romaneasca.
Raiffeisen Bank, subsidiara locala a grupului austriac cu acelasi nume, are in prezent 8.800 de clienti cu expunere pe fran?cul elvetian, toate creditele oferite in aceasta moneda fiind garantate cu pro?prietati imobiliare, potrivit zf.ro.
Pe pagina sa de Facebook, jurnalistul economic Moise Guran scrie ca “Volksbank are cam 80% din creditele in CHF din piata”, iar prin decizia bancii de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *